CABINE FOTO DE VANZARE 

AFACERE LA CHEIE

Cabinele foto reprezinta ultimul trend la evenimentele din Romania. In prezent, acest domeniu a cunoscut o crestere rapida a numarului de furnizori, dar cererea este mai mare decat oferta de astfel de furnizori.

Trend – volum de crestere cautari cabina foto in Romania din 2015 pana in prezent. Sursa: Google Trends

Cutia cu poze este una dintre primele companii din acest domeniu, aparuta in ianuarie 2015, iar in 2016 si 2017 cifra de afaceri anuala a firmei a depasit 100.000 de euro și o capacitate de 8 cabine foto precum si diferite echipamente (Instabox si RingFlash booth).

Fotostic a aparut din dorinta de a crea o franciza Cutia cu Poze. Cu toate acestea, am renuntat la ideea unei plati lunare si impunerea rigorilor unei francize. Consider ca o libertate de miscare ofera un plus de valoare unei afaceri aflate la inceput. Drept urmare, Fotostic ofera servicii de afacere la cheie cabina foto.

Afacerea cu cabine foto

Am inceput aceasta afacere cu o singura cabina pe care o tineam in apartament si mergeam cu ea la evenimentele care veneau din site-uri de genul olx, okazii, etc. Aveam aproximativ 3-4 evenimente pe luna.

Incasarile erau de 2-3 ori mai mari decat venitul din casa, iar cheltuielile erau reduse pentru ca nu aveam un birou unde sa fiu nevoit sa platesc si chirie, intretinere si alte utilitati.

Cabina foto, datorita dimensiunii reduse, o transportam cu masina personala si uneori chiar si cu taxiul (masina se defectase). Intre timp, venitul din cabina foto l-am economisit si am reinvestit in constructia celei de-a doua cabina foto.

Citeste mai multe despre cum am inceput in interviul acordat startup.ro si wall street.

 Ce presupune afacerea cu cabine foto?

 

Iti pastrezi job-ul actual (daca vrei)

 • De regula, cererea pentru aceste evenimente este in weekend. Daca ai un job clasic, de luni pana vineri, atunci nu trebuie sa iti faci probleme. Munca ta din timpul saptamanii se rezuma la a pregati cabina foto si a raspunde la telefon pentru a oferi detalii despre serviciile tale.

Nu trebuie sa platesti chiria unui birou

 • Fotostic, pe baza experientei din Cutia cu Poze a dezvoltat un model de cabina foto de dimensiuni reduse ce poate fi transportata cu orice tip de masina. Atunci cand o vei depozita in casa nu v-a ocupa mult spatiu, iar in afara de evenimente, te poti folosi de camera foto si de calculator in interes personal.

Valoare redusa a investitiei

 • Costurile de achizitie a unui kit de afacere la cheie de la Fotostic sunt reduse, in comparatie cu alte tipuri de afaceri. In plus, vei primi toate sfaturile precum si materialele necesare.

Amortizarea rapida a investitiei

 • Preturile pentru inchirierea unei cabine foto variaza de la 1000 lei la 3000 lei pentru un singur eveniment. Este suficient sa ai 2 evenimente pe luna si in aproximativ 7 luni vei putea amortiza investitia, fiind pe profit.

Un domeniu cu grad redus de risc

 • De regula, o afacere aflata la inceput prezinta un grad crescut de risc din cauza numeroaselor reglementari si legi pe care trebuie sa le respectati. Cabina foto este un domeniu de activitate interesant si relaxant. Produsul muncii tale sunt sutele de zambete pe care le produci in timpul evenimentelor si pozele care stau dovada.

Numeroase posibilitati: evenimente corporate, nunti si botezuri, targuri si expozitii, aniversari, etc.

 • Cand ne gandim la piata de desfacere pentru o astfel de afacere nu trebuie sa ne limitam doar la nunti si botezuri. Poti fi prezent la orice tip de eveniment din localitatea ta cu o cabina foto, fie ca vorbim de o noua lansare de carte, o petrecere de aniversare sau un majorat. Pune-ti imaginatia la contributie si poti gasi modalitati interesante de promovare prin intermediul cabinei foto.

Satisfactia muncii: sarcina ta este sa faci oamenii sa zambeasca

 • Ce afacere poate fi mai frumoasa decat fabrica de zambete si imortalizarea acestora prin intermediul photobooth-ului? Fiecare eveniment este unic, unde vei intalni persoane noi, iti vei face prieteni si iti vei promova serviciile. In acest mod iti vei gasi 50% din evenimentele urmatoare.

FORUMUL FRANCIZORILOR

Cutia cu poze a fost desemnată în Catalogul Francizelor 2017-2018 ca fiind ”Un business dedicat evenimentelor”.

”Franciza Cutia cu Poze (actual Fotostic) este o franciza accesibila oricaror persoane ce isi doresc o sursa suplimentara de venit si au cunostinte minime in folosirea unui calculator si a unei camere foto. Partenerul trebuie sa fie familiarizat cu retelele de socializare Facebook si Instagram unde va trebui sa isi prezinte serviciile. Mai mult, in acest business exista necesitatea lucrului in weekend si seara.”

Sursa: Catalogul FRANCIZELOR din Romania 2017-2018

De ce sa alegi tipul de afacere la cheie de la Fotostic?

 • Primesti know-how – pe baza experientei de la Cutia cu Poze – una dintre cele mai de succes astfel de afaceri din Romania. In toata perioada, inca de cand am inceput acest business am facut multe greseli si am invatat din ele. Minimizeaza gradul de risc si invata de la cei mai pregatiti din domeniu.
 • Cabina foto complet echipata, de dimensiuni reduse, avand echipamente de ultima generatie, performante si compatibile cu domeniul de activitate. Nu mai pierzi timpul cautand si citind zeci de review-uri si comentarii. Echipamentele au fost selectate cu atentie de catre profesionisti si imbunatatite de-alungul timpului.
 • Asistenta tehnica – cu toate ca echipamentele sunt noi, exista posibilitatea aparitiei unor erori, defectiuni sau alte probleme pe care, daca nu esti de specialitate, sa nu stii, in prima faza sa le rezolvi. Stim cat este dificil sa incepi o afacere de unul singur si, din acest motiv, vei beneficia de un numar de sedinte/clase de asistenta tehnica.
 • Asistenta juridica – ne sperie birocratia din Romania. Trebuie sa stii ce sunt facturile, contractele, srl-uri si alte lucruri. Te vom indruma sa alegi resursele potrivite de care vei avea nevoie pentru a fi in perfecta legalitate.
 • Operativitate maxima – Odata cu achizitia cabinei foto vei primi un training de 2-3 zile, timp in care vei invata tot ce trebuie sa stii in acest business, pornind cu instalarea cabinei foto, pana la gestionarea diferitelor situatii.
 • Layouturi si designuri – pentru ca vei oferi servicii foto personalizate si croite pe dorinta fiecarui client ai nevoie de design-uri specifice. Noi iti oferim tot ce ai nevoie pentru a particulariza fiecare poza in parte fara a detine cunostinte avansate de design grafic.

Au scris despre cum poti incepe si tu o afacere cu cabina foto Cutia cu poze:

Libertatea, Glamour