Povestea unei afaceri – Cutia cu Poze

Cutia cu poze este o companie cu capital 100% românesc ce activează pe piața închirierilor de cabine foto pentru eveniment.

Începând din 2015 oferă servicii de fotografie interactivă pentru toate tipurile de evenimente, de la nunți și botezuri până la petreceri corporate și lansări de produse.

În prezent, Cutia cu poze a dezvoltat propriul sistem de afacere la cheie (www.fotostic.ro) pentru a oferi persoanelor care își doresc o sursă suplimentară de venit posibilitatea începerii propriului business.

Cum a început această afacere?

 Cătălin Melinte, fondatorul acestei companii, ne povestește:

Dintotdeauna am avut înclinație pentru latura afacerilor. Primul ”business” l-am creat când aveam 16 ani. Abia îmi cumpăraseră părinții un calculator și imprimantă și începusem să produc cărticele pentru copii personalizate.

Între timp am încercat mai multe business-uri cum ar fi: agenție imobiliară, web-design, grafică publicitară, firmă de IT și o tentativă eșuată de magazin de produse naturiste.

În 2014 eram un tânăr de 26 de ani, cu un job stabil și cu multă energie. Începusem să îmi petrec nopțile prin cluburile capitalei pentru a poza oamenii și a le vinde magneți de frigider.

După o perioadă mi-am dat seama că nu am dezvoltat un business ci un al doilea job și am început să mă gândesc la automatizarea sistemului de poze printate.

Căutând soluții pentru un sistem automat de printare al pozelor făcute de fotograf am aflat de conceptul de photobooth. În România, în acea perioadă nu existau decât 5-8 cabine foto – dintre care jumătate erau în București și jumătate în Cluj.

După câteva teste și măsurători, am început construcția primei cabine foto.

Povestea a fost una de succes: după primele 3 luni am construit a doua cabină, după alte 2 luni a apărut și a 3-a cabină, iar un an mai târziu deja aveam o cifră de afaceri de 100 000 de EUR.

Ulterior am reinvestit aproape toți banii, am construit alte cabine foto, am schimbat camerele foto și am upgradat imprimantele.

În prezent deținem 6 cabine foto, 3 device-uri instabox (un sistem de permite printarea pozelor din Instagram), un Ring Flash photobooth și posibilitatea de a presta orice fel de fotografie interactivă.

Cele mai ample campanii le-am avut cu agenții de organizare evenimente, când am avut și câte 10 cabine foto în diferite locații din țară, timp de 3 săptămâni.

Datorită unei organizări minuțioase, campania a avut un real succes, atât agenția cât și clientul final fiind extrem de mulțumiți.

Pe partea de nunți și botezuri, lucrurile au devenit atât de simple pentru noi, încât sistemul nostru este aproape automatizat, efortul depus pentru a executa aceste tip uri de evenimente este minim din partea mea, iar feedback-ul clienților – excepțional.

Datorită experienței și cunoștințelor acumulate până în prezent, din afacerea Cutia cu Poze, am ajuns să îi învăț și pe alții cum să pornească această afacere.

Conceptul l-am numit ”Fotostic – cu noi poți să fii fantastic”, iar aici oferim, atât cabine foto complet echipate, cât și pachete de afacere la cheie pentru cei care nu dețin cunoștințele necesare unui astfel de business.

Pentru a închiria o cabină foto puteți vizita: www.vreaucabinafoto.ro

Dacă vreți să începeți propriul business: www.fotostic.ro

Sursa: Noizz.ro